2020-12-08 07:42:18• hírek • Blikk.hu

Hajdú Péter megszólal az ítéletről: Mindent visszafizettem

Megegyezéssel zárult Hajdú Péter büntetőügye, amely nagy vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette, valamint folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználása miatt indult.

 

A Magyar Hang beszámolója szerint Hajdú Péter és két társa az első tárgyalási nap előtt megegyezett az ügyészséggel a büntetésről, az ítélet így már jogerős. Az ítéletek a következők:

  • Hajdú Péter, aki az első rendű vádlott volt, 1 év 6 hónap – 4 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetést és 5 millió forint pénzbüntetést kapott
  • a másodrendű vádlottat 1 év 6 hónap – 4 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre és 500 ezer forint pénzbüntetésre,
  • a III. rendű vádlottat pedig 1 év – 3 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre és 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélték.

Az ítéletben szerepel az is, hogy Hajdú Péter kft.-je több mint 280 millió forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek azzal, hogy az általa benyújtott valótlan tartalmú áfabevallásokban a fiktív számlák áfatartalmát jogosulatlan levonásba helyezte - írja a lap.


Ezután a Blikknek megszólalt Hajdú az ítéletről: "Annak érdekében, hogy ne kelljen évekig bíróságra járnom, beismertem az ellenem felhozott vádakat már az év elején, és az utolsó fillérig mindent visszafizettem a költségvetésnek, ezzel részemről lezártnak tekintem az ügyet." - mondta a tévés lapunknak.


Továbbbi bulvárhírekért keresd fel a Blikk.hu oldalát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: